Detail- en Groothandel

De verkoop van etenswaren zoals chocolade, ijs en dranken wordt beïnvloed door seizoenstemperaturen.

De verkoop van tuingereedschap en barbecuetoebehoren wordt negatief beïnvloed door lage temperaturen in de zomer.

Kledingverkopers hebben last van lage temperaturen in de lente en hoge temperaturen in de herfst, de momenten dat de seizoenscollecties arriveren.

Verkopers van sportartikelen lijden financiële verliezen als de verkoopcyclus verkort als gevolg van niet bij het seizoen passend weer.

Voorbeeld: Kledingverkoper   
Voorbeeld: Tuincentrum


Historische weergerelateerde gebeurtenissen en commentaren uit de detail- en groothandel

Duitsland wordt steeds warmer! En de detailhandel is daar het slachtoffer van. Als het warmer is dan dertig graden gaat niemand meer naar de winkels, klaagt Michael Erhard van Sport Scheck in München. Zo’n zelfde laag bezoekersaantal is te vinden in tanning salons (afname met vijftig procent) en musea (afname met dertig procent).
(Focus, augustus 2003)

Als bij Magners de prik eruit gaat, merkt C&C dat. Cider lijkt zijn aantrekkingskracht voor C&C te hebben verloren. De Ierse drankproducent zag de verkoop van het populaire merk Magners met bijna een derde afnemen in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft de capaciteit van de Clonmel ciderfabriek in Co Tipperary na een sterk toenemende vraag in 2006 verdubbeld. De zeer warme zomer van 2006 droeg zeker ook bij aan de groeiende vraag. Maar de slechte zomer van het afgelopen jaar en een toenemende concurrentie in flessencider hebben geleid tot een daling in de verkopen.
(FT.com, januari 2008)WEERRISICO.NL CERTIFICATEN VOOR DETAIL- EN GROOTHANDEL

Hieronder vindt u een overzicht van de Weer Certificaten die beschikbaar zijn voor de sector detail- en groothandel

Hete Dag: Het Hete Dag Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse gemiddelde temperatuur boven het door u bepaalde niveau komt.

Koude Dag: Het Koude Dag Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse gemiddelde temperatuur boven het door u bepaalde niveau komt.

Regendagen: Het Regendagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid regen boven het door u bepaalde niveau komt.

Droogtedagen: Het Droogtedagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid regen onder het door u bepaalde niveau komt.

Sneeuwdagen: Het Sneeuwdagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid sneeuw boven het door u bepaalde niveau komt.

Geen Sneeuw: Het Geen Sneeuw Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid sneeuw onder het door u bepaalde niveau komt.

Regenseizoen: Het Regenseizoen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag per millimeter als de cumulatieve regenval gedurende een bepaalde periode boven het door u bepaalde niveau komt.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.