Evenementen

Beurzen, concerten, festivals, sportevenementen en andere buitenactiviteiten zijn erg afhankelijk van goede weersomstandigheden. Het weer tijdens een korte tijdspanne kan het verschil betekenen tussen een financieel succes en een geflopt evenement.

Zorg voor een goede bescherming van uw evenement en wees verzekerd van uw inkomsten, wat voor weer het ook wordt.

Weerrisico.nl biedt bescherming voor iedere tijdsduur vanaf drie dagen.

Voorbeeld: Brochure openair

 

Historische weergerelateerde gebeurtenissen en commentaren uit de evenementensector

Nat Royal Welsh verliest £300.000.
De organisatoren van de Royal Welsh Show schatten dat het slechte weer tijdens de show in 2007 heeft geleid tot een verlies van £300.000. De inkomsten uit entreebewijzen daalden met £447.000 ten opzicht van het jaar ervoor, maar het verlies had kunnen oplopen tot £4 miljoen als de show was geannuleerd, aldus de Royal Welsh Agricultural Society. De vierdaagse show mocht 200.000 bezoekers verwelkomen onder de slechtste weersomstandigheden sinds 1958, volgens de Society.
(BBC News, December 2007)

New Forest Show verliest £200.000
The New Forest County Show maakte dit jaar een verlies van £200.000 als gevolg van slecht weer, maar zal volgend jaar wel gehouden worden, maakte de voorzitter bekend. Het aantal bezoekers daalde van 100.000 naar 68.500, wat de show zo’n £100.000 kostte volgens Richard Cuzens. Tienduizenden ponden moesten uitgegeven worden om voetpaden te maken, zodat de voetgangers zich onder de modderige omstandigheden konden verplaatsen. De show annuleren zou zo’n £650.000 gekost hebben. Het organiseren van de driedaagse show in Hampshire, een viering van traditionele hobbyboeren, kost ongeveer £1,3 miljoen.
(BBC News, November 2007)WEERRISICO.NL CERTIFICATEN VOOR DE EVENEMENTENSECTOR

Hieronder vindt u een overzicht van de Weer Certificaten die beschikbaar zijn voor de evenementensector.

Koude Dag: Het Koude Dag Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse gemiddelde temperatuur boven het door u bepaalde niveau komt.

Regendagen: Het Regendagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid regen boven het door u bepaalde niveau komt.

Sneeuwdagen: Het Sneeuwdagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid sneeuw boven het door u bepaalde niveau komt.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.