Bouw

De bouwsector ziet zich vaak geconfronteerd met grote kostenoverschrijdingen in de vorm van vertragingen en boetes die het gevolg zijn van slechte weersomstandigheden. Wereldwijde klimaatverandering is een feit, en alom wordt aangenomen dat deze verandering ook nog wel even zal voortduren. Australië is niet immuun voor de gevolgen van deze wereldwijde klimaatverandering, zoals ook gebleken is uit recente extreme weersomstandigheden. Regenval en overstromingen hebben de afgelopen jaren aanzienlijke schade aan gebouwen en infrastructuur veroorzaakt. De klimaatverandering vormt ook op andere manieren een risico voor bouwprojecten, bijvoorbeeld in de vorm van vertraging in bouwprogramma’s, schimmelvorming in gebouwen, verzakkingen en verschuivingen, instabiliteit van hellingen, materiaalschade met name aan bekledingsmateriaal, stormschade, lekkages.

Voorbeelden van de meest voorkomende weerrisicofactoren zijn:

Temperatuur: Werkzaamheden als betonstorten, bestraten, metselen en schilderen kunnen alleen uitgevoerd worden als de temperatuur tussen 5 en 25ºC ligt. Graafwerkzaamheden kunnen niet gedaan worden bij vorst.

Regen: Buitenschilderwerk kan niet gedaan worden bij nat weer. Bouw- of graafwerkzaamheden lopen vaak vertraging op als gevolg van regen.

U kunt hier een voorbeeldberekening voor uw branche downloaden.

 

Historische weergerelateerde gebeurtenissen in de agricultuur.

2007: In juni 2007 had de Oostkust vijfmaal te kampen met lagedrukgebieden. Dit is iets wat uitermate zelden voorkomt. Sydney en de centrale kustregio hadden last van regen, overstromingen, harde wind, grote golven en deining op de oceaan. Als gevolg hiervan liep de “Pasha Bulker” een kolenschip van 76.74l ton bij Newcastle aan de grond.WEERRISICO.NL CERTIFICATEN VOOR DE BOUWSECTOR

Hieronder vindt u een aantal weercertificaten voor de bouwsector.

Regendagen: Het Regendagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid regen boven het door u bepaalde niveau komt.

Sneeuwdagen: Het Sneeuwdagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid sneeuw boven het door u bepaalde niveau komt.

Vorstdagen: Het Vorstdagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse minimum temperatuur onder het door u bepaalde niveau komt.

Hittedagen: Het Hittedagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse maximum temperatuur boven het door u bepaalde niveau komt.

Regenseizoen: Het Regenseizoen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag als de cumulatieve regenval gedurende een bepaalde periode boven het door u bepaalde niveau komt.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.