Landbouw

De landbouw is vatbaar voor allerlei soorten weerrisico’s. Met name temperatuur en regenval zijn belangrijke factoren die een grote invloed kunnen hebben op de inkomsten van de agrariër.

Een aantal voorbeelden:

Graan: Grote droogte of weinig zonlicht zijn van invloed op de kwaliteit van de steel. “Steelrot” wordt veroorzaakt door een hoge temperatuur en vocht op de stelen.

Tarwe: Onder slechte weersomstandigheden kan zich oogstziekte ontwikkelen. Overstromingen of bovenmatige regen zijn belangrijke oorzaken voor het mislukken van de oogst. Doordrenkte aarde kan niet ingezaaid worden, ook groeit het gewas minder goed als de grond te nat is. Droogte kan de groei belemmeren.

Fruit: Fruitbloesems zijn uitermate gevoelig voor vorstdagen in de lente.

Historische weergerelateerde gebeurtenissen in de agricultuur

2002-heden is voor gedeelten van oostelijk Australië de droogste periode ooit geweest. Voor NSW was april 2003 financieel de slechtste periode toen 99,5% van de staat te lijden had onder droogte. In 2002-3 daalde de tarweproductie met 69% naar 2,5 miljoen ton. Het aantal schapen en lammeren bereikte zijn dieptepunt sinds 1947 met een verlies van 4,8 miljoen stuks.

2007: De Hunter Vallei beleefde zijn ergste overstroming sinds 1971. Er waren bijna 20.000 oproepen voor de SES (State Emergency Service), zo’n 4000 mensen werden geëvacueerd. De totale schade bedroeg meer dan $ 1,4 miljard.WEERRISICO.NL CERTIFICATEN VOOR DE LANDBOUWSECTOR

Hieronder vindt u de Weer Certificaten die afgesloten kunnen worden door agrariërs, bankiers en financiers die gelieerd zijn aan de landbouwsector.

Regendagen: Het Regendagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid regen boven het door u bepaalde niveau komt.

Droogtedagen: Het Droogtedagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse hoeveelheid regen onder het door u bepaalde niveau komt.

Vorstdagen: Het Vorstdagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag uit voor iedere dag dat de dagelijkse minimum temperatuur onder het door u bepaalde niveau komt.

Warmtedagen: Het Warmtedagen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag voor iedere dag dat de dagelijkse maximum temperatuur boven het door u bepaalde niveau komt.

Droogteseizoen: Het Droogteseizoen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag als de cumulatieve regenval gedurende een bepaalde periode onder het door u bepaalde niveau komt.

Regenseizoen: Het Regenseizoen Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag als de cumulatieve regenval gedurende een bepaalde periode boven het door u bepaalde niveau komt.

Droogteperiode: Het Droogteperiode Certificaat betaalt een van tevoren bepaald bedrag voor iedere droogte dag die zich voordoet binnen een droge periode. Een droge dag is gedefinieerd als een dag waarop de dagelijkse regenval onder een bepaalde drempel komt. Droogteperioden zijn gedefinieerd als een periode van een minimum aantal achtereenvolgende droge dagen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.